TÁMOP-3.1.2-12/2-2012-0003


                                                                                                                          

A TÁMOP-3.1.2-12/2-2012-0003 számú „PÉNZÉRTŐ. A Te pénzed – a Te jövőd! Tudd, értsd, kezeld!” A pénzügyi tudatosság fejlesztése a 15-17 éves korosztály számára című projekt digitális tananyag fejlesztésre az Euromenedzser Kft. és az Ergofit Tanácsadó és Továbbképző Kft. partnerségben 64 millió forint támogatást nyert el.

A projekt célja egy olyan interaktív digitális tananyag kidolgozása, amely fejleszti a 15-17 éves korosztály pénzügyi tudatosságát, ismereteit, elősegíti a felelős pénzügyi döntések meghozatalát a mindennapok pénzügyeiben.

A fejlesztők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a tananyag sokoldalúan használható legyen, ennek érdekében nem csak tanórai használatot teszi majd lehetővé, hanem a moduláris felépítésnek köszönhetően lehetővé kívánják tenni, hogy a tanulók otthon, egyénileg is kalandozhassanak az érdekes témák között. A tananyag tervezetten feldolgozza egyebek mellett a családi költségvetés egyensúlyban tartásának, a biztosításoknak, a hitelfelvételnek kérdéskörét, így lehetőséget kíván teremteni a családi beszélgetésekre, a tanulókon keresztül a szülők pénzügyi ismereteinek bővítésére is.

A tananyagot – figyelembe véve a kerettanterveket és a Nemzeti Alaptantervet - is, elsősorban történelem és földrajz tantárgyakba beillesztve - kiegészítve a tanórai tananyagot - lehet alkalmazni.

A tananyag megismertetéséhez és a tanárok érdeklődésének felkeltésére a fejlesztő cégek bemutatókat, disszeminációkat terveznek különböző fővárosi és vidéki oktatási intézményekben.

A digitális tananyagot gyakorló pedagógusok dolgozzák ki szakértők támogatásával.

A cégről és a fejlesztésről bővebb információt a www.euromenedzser.hu (link is external)oldalon olvashatnak.