Magyarul In English
Címlap

klaszter

A Romániai Innovatív Biomassza Green Energy Klaszter színvonalas ünnepsége


Helyi önkormányzatok, egyetemek, gazdasági társaságok és más intézmények közreműködésével hozták létre 2011-ben, 5 éve Sepsiszentgyörgyön a 'Green Energy' Romániai Innovatív Biomassza Klasztert.

Ebből az alkalomból rendezték meg a konferenciát Tusnádfürdőn, melyen számos résztvevő cég képviselője és az ESEIA (European Sustainable Energy Innovation Alliance) által támogatott egyetem, illetve kutatóközpont vett részt. A rendezvényen szó esett az értéklánc létrehozásában eddig elért sikereikről, továbbá a biomassza termeléséről és felhasználásáról.

Energetikai klaszterek hatékonysága c. konferencia


A Klaszterek iránt érdeklődőket szívesen várják a Energetikai klaszterek hatékonysága című konferenciára, mely a 2015 januárja óta tartó nemzetközi V4,  Effectiveness of the energy clusters in the Visegrad region című projektjének záróeseménye is egyben.

Időpont: 2016. március 23. (szerda), 9:30
Helyszín: Benczúr Hotel, 1068 Budapest, Benczúr utca 35.

A konferencián a - cseh, lengyel és szlovák - konzorciumi partnerek mellett iparági és szakpolitikai szakértők számolnak be az eredményekről, valamint a hazai és nemzetközi trendekről.

Partnert keres az ArchEnerg Klaszter prototípus fejlesztésére


A Hidro Tornáda Áramtermelő (HTA) - Innováció villanyenergia termelésére projektötlettel keresték meg az ArchEnerg Klasztert.

A koncepciót tekintve, olyan hidrotechnikai rendszer kiépítéséről beszélhetünk, melyet, ha egy folyó mentén helyezünk el, akkor gátak építése nélkül tudnánk a folyó természetes sebességét szabályozni és ezáltal elektromos áramot termelni. Mindezt egy úszó platformra szerelve, mely le és fel mozogva követi a víz állását.

Sicily4Expo2015 - Milan & Catania2015. október 26-27. között került megrendezésre a milánó expo keretében a szicíliai Katániában a "Sicily4Expo2015 - Milan & Catania” üzletember találkozó. A szakmai eseményen a részvétel ingyenes volt. Az érdeklődőknek lehetőségük volt kétoldalú tárgyalásokat folytatni.

„Gold Label” minősítést kapott az Európai Klaszter Kiválóság nemzetközi auditján az ArchEnerg Klaszter


Az első magyar klaszter, mely elnyerte az Európai Klaszter Kiválóság Arany fokozatát, a szegedi székhelyű ArchEnerg Nemzetközi Megújuló Energetikai és Építőipari Innovációs Klaszter, és ezzel bekerült Európa legjobbjai közé.

Oldalak

Feliratkozás RSS - klaszter csatornájára